iPhone eller Samsung?

Jag och min Samsung Galaxy Note 8.

Jag och min Samsung Galaxy Note 8.

Länge, länge valde jag mellan en iPhone X och en Samsung Galaxy Note 8. Det finns fördelar med bägge – men även nackdelar. Till slut så vann Samsung.

Största anledningen till att jag till slut valde Samsungen var att jag är supersur över att det finns ett delat uttag för hörlurar och laddning på iPhonen, vilket tvingar en att köpa Apples senaste, trådlösa hörlurar för tusenlappen. Alternativt ha en konstig konverterare för hörlurar, som inte verkar ha någon längre hållbarhet. Jag vill varken strula med konverterare eller ha trådlösa hörlurar (för då måste man komma ihåg att ladda dem också), och jag vill kunna se film/lyssna på musik i mobilen samtidigt som jag laddar!

En annan övervägande faktor som fick Samsung Galaxy Note 8 att vinna var pennan som medföljer och ritprogrammet. Jag är kär!!! – Är det ok att vara kär i sin nya mobil? 🙂 Min gamla passion för gammalt hederligt tecknande är återväckt! Pennan är helt underbar. Gratisappen “ArtCanvas”, är super. Absolut roligast är att man kan göra live-giffar – rita och skriva saker som sedan visas animerat. Lyckliga jag blev ännu mer kär!

Förslag på app

Ännu lite vassare, gällande just teckningsfunktionen, är appen “SketchBook for Galaxy” som jag testar gratis just nu (kommer antagligen att köpa den när testperioden är slut), för här kan man arbeta i lager – precis som i Photoshop. Det gillar jag!

Kameran

För att inte tala om kameran, som tar jättebra bilder. Vilket jag upptäckte när jag hälsade på ett hotell via jobbet och jag fick superfina bilder med nya mobilen (utan proffsbelysning) på rum och övriga lokaler. En annan sak: bilderna du tar med en Samsung fyller ut en hel widescreen-skärm (tv, mobil), vilket inte foton från en iPhone gör.

Jag verkar inte vara ensam om att ha upptäckt detta, då mobilkameran i Samsung Galaxy Note 8 “får mycket fina omdömen när tunga DxOMark betygssätter dubbelkamera” (från Mobil.se 21/1-18, http://www.mobil.se/nyheter/galaxy-note-8-har-b-sta-zoom-kameran-p-marknaden)

Illustrationer & gif-animation

Här kommer lite exempel på saker jag har tecknat.

Självproträtt

Självproträtt ritat i mobilen, med hjälp av mobilens tillhörande penna och appen “SketchBook for Galaxy.

 

Gif-animation

Gif-animation skapad i mobilen, med hjälp av mobilens tillhörande penna.

 

Min finaste Stella avtecknad med hjälp av mobilen.

Mitt Elvis-porträtt

Mitt Elvis-porträtt

 

Dela vidare på:
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Följ mig på:
twitterpinterestlinkedinyoutubeinstagram
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *