Om mig och mitt jobb inom webb och content marketing

Fokusområden

Jag är en kreativ marknadsförare med både erfarenhet och bredd. Nedan ser du exempel på mina fokusområden.
Content Marketing

Jag arbetar med alla typer av content – för webb, print, digitala skyltar med mera.

Projektledning

Jag har vana från stora som små projekt, från projekt jag har lett själv eller där jag varit en kugge i hjulet bland flera inblandade, interna projekt samt internationella. Bland annat har jag varit delaktig i att ta fram ny webbplattform för både ligula.se och hertz.se, skapat en lösning för Digital Signage för Hertz i Norden, delaktig i att ta fram ett hundkoncept för Mercure Hotels, samt lagt till ett fjärde språk till Ligula.se m.m.

Branding

Jag har arbetat med både stora som små varumärken, globala och svenska – såsom Hertz, Sunfleet, Starlab och hotellkedjorna Good Morning Hotels, Profil Hotels, Mercure Hotels och ibis Styles med flera.

Kampanjer – svenska och globala

Jag har tagit fram kampanjer och anpassat dem till olika medier. Ofta i samarbete med Revenue-avdelningen för svenska kampanjer, för internationella kampanjer har jag arbetat ihop med huvudkontor i London (Hertz International) och Köln (Norse Hotels Scandinavia).

Grafisk- och Motion Design

Jag tar kort, filmar, är ett ess på bildhantering/fotoretusch, illustrerar och tecknar, klipper ihop små presentationsfilmer (i Premiere och AfterEffects) och skapar annonser för webb och print (Photoshop, Illustrator, Flash, InDesign).

Digital Signage

Tog fram en Digital Signage-lösning för Hertz i Norden. Använde Scalas verktyg för uppdateringar.

Lägg gärna till mig som vän på LinkedIn!

Min LinkedIn-sida

Om mig

Jobbar med webb, content/marknadsföring.
Content Marketing Webb Print Bild Film Projektledning

Jag heter Pernilla Sahlin och bor i Stockholm. Jag är en kreativ doer som brinner för mitt jobb och allt som har med content och varumärkesbyggande att göra. Jag är en van kravställare gentemot olika byråer (webb-, PR-, produktionsbyråer m.m.), men är heller inte främmande för att sätta mig framför datorn och vara kreativ själv.

Jag behärskar de nödvändiga programmen för webb, film, print. Min vardag består till största delen av webbpubliceringsverktyget WordPress (Interwoven, EPiServer, Drupal på tidigare arbetsplatser), sökmotorsoptimering, Google Business & Analytics, nyhetsbrev (APSIS idag), sociala medier.

Jag arbetar bra både självständigt och i grupp och är van att leda olika typer av projekt – ofta digitala. De senaste fem åren har jag arbetat inom hotellbranschen, men jag har sedan tidigare även erfarenhet av bil-, bok- och musikbranschen. Ta gärna del av mitt CV på  www.psgrafiskdesign.se/sv/mitt-cv. För arbetsprover, vänligen besök min portfolio på www.psgrafiskdesign.se/sv/portfolio

 • Adobe Creative Suite

  (Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere, AfterEffects)

 • CMS (Content Management Systems)

  Ex. WordPress, Interwoven, EPiServer, Hotel Web Service

 • SEO och Google

  Sökoptimering och Google Business & Analytics

 • Sociala medier

  Facebook, YouTube, Instagram, Pinterest, Twitter

Varumärken jag har arbetat med

Jag har har arbetat med flera varumärken, stora som små. Här är exempel på några.
Pocket Shop
Webb- & innehållsproducent
Jag skapar kampanjer och content till Pocket Shops olika mediekanaler (hemsida, sociala medier, nyhetsbrev, trycksaker osv).
Ligula Hospitality Group
Ansvarig för webb och content
Jag tog bl.a. hand om Ligulas hemsida medlandningssidor för drygt 50 hotell och restauranger i Sverige, Danmark och Tyskland.
Starlab
Marknadsföring
Jag hjälper Starlab med lansering av artister, med bl.a. artist- och kampanjsidor, nyhetsbrev, filmer, covers, pressreleaser. Artister jag har jobbat med är bl.a. Michael Fannon, Sara Sanfelt, Ambition 17.
Mercure Hotels & ibis Styles
Marketing & eCommerce Manager
Ansälld på Norse Hotels Scandinavia, som drev 13 stycken Accor hotell i Sverige – tre stycken Mercure Hotels och tio stycken ibis Styles. (Norse har precis sålts och hotellen bytt namns till Good Morning Hotels).
Sunfleet
Grafisk design – anställd på Hertz
Sunfleet är ett dotterbolag till Hertz och under en period (innan de fick en egen marknadsavdelning) hjälpte jag Sunfleet med att skapa material för webb, print etc.
Hertz
Art Director & Web Editor
Jobbade med varumärket Hertz under 8 år, med produkter som Hertz Supercars och Hertz Freerider.

Rekommendationer

Rekommendationer jag har fått från tidigare kollegor. Kopierade från min sida på LinkedIn, se.linkedin.com/in/pernillas

Under portfolio finns lite bildexempel från tidigare jobb och uppdrag. Här finns bildexempel på hemsidor och landningssidor jag har skapat, trycksaker jag har gjort, illustrationer, filmer, fotografier med mera.

Senaste nytt

Utdrag från mig blogg med lite bildexempel och berättelser från jobbet.

Kontakta mig

Du kan kontakta mig via formuläret på den här sidan, eller mejla direkt till pnilla2000@gmail.com