Mer om mig

Jag heter Pernilla och bor i Stockholm. Jag är van att leda olika projekt och en van beställare/kravställare gentemot leverantörer, men är heller inte främmande för att sätta mig framför datorn och skapa själv. Jag behärskar de nödvändiga programmen för print, webb och film (Adobe Creative Suite, inkl. filmredigeringsprogrammen Premiere och After Effects). Jag har jobbat med kampanjer, point of sale, SEO, sociala medier och olika webbpubliceringsverktyg (CMS), såsom WordPress, Interwoven, EPiServer, Hotel Web Service. Jag har även haft förmånen att få att arbeta med stora globala varumärken och jag uttrycker mig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Under de senaste åren har jag arbetat inom hotellnäringen som webb- och kommunikationsansvarig, men jag har även lärt upp assistenter, utbildat nordiska kollegor i olika webbverktyg och realiserat stora projekt som en ny webbplattform för Ligula Hospitality Group och Hertz First Rent a Car, samt även tagit fram en digital skyltlösning för Hertz i Norden med mera.

Min utbildning (Stockholms universitet) var en projektledar- och managementutbildning mot den grafiska branschen, GI/IHR  – som jag senare kompletterade med en Content Marketing-kurs på Berghs School of Communication.

Direkt efter GI/IHR fick jag jobb på Hertz marknadsavdelning som Art Director och webbansvarig (år 2006). Jag ansvarade för att Hertz globala guidelines följdes, de centrala kampanjerna, point of sale (till drygt 220 uthyrningskontor), annonser, säljmaterial och våra egna hemsidor och hade en stor, stödjande roll även för Hertz marknadsavdelningar i Norge, Danmark och Finland.

Hösten 2014, efter åtta år på Hertz marknadsavdelning, valde jag att tacka ja till erbjudandet att bli Marketing & eCommerce Manager på Norse Hotels Scandinavia. De drev 13 hotell runtom i Sverige – Mercure Hotels och ibis Styles. Jag tog hand om hotellens olika hemsidor, såg över sociala medier, bokade och skapade annonser, koordinerade samt kommunicerade ut erbjudanden med mera. Norse såldes dock endast ett halvår senare och jag tillsammans med halva kontoret fick gå. Någon månad senare blev jag anställd igen av den nya ägaren, Ligula Hospitality Group, där jag idag arbetar med ContentMmarketing. Bland annat har jag, tillsammans med ett mycket duktigt team, byggt upp en ny hemsida, Ligula.se, en ny webbplattform för Ligulas drygt 30 hotell och restauranger (Good Morning hotels, Motel L, ProfilHotels med flera).

Jag brinner för det jag gör och ser möjligheter i allt. Film, foto, illustration och text i kombination är något jag alltid har haft ett stort intresse för, men även jobbat med under största delen av mitt yrkesverksamma liv.

 

Dela vidare på:
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Följ mig på:
twitterpinterestlinkedinyoutubeinstagram