Internationellt

WhiteHouse_1046x490

Jag har samlat på mig en hel del internationell erfarenhet. Förutom att jag har så gott som hela min familj i USA, och själv har bott där periodvis, var jag sångerska i den egna popgruppen Plastíco (ca. 1995–2000) som licenserades ut via MNW Records på flera håll i världen .

För att hjälpa till att marknadsföra vår musik skapade jag en CD-rompresentation som låg som extraspår på vår musik-cd. Detta hjälpte bland annat till att ge oss ett skivkontrakt med ett stort majorbolag i USA – där vi också bodde periodvis. Jag har även klippt ihop ett gäng presentationsfilmer från olika turnéer. Förutom USA licenserades vår musik ut till skivbolag i Asien (Japan, Taiwan, Malaysia m.fl .) och Tyskland, vilket resulterade i många resor.

I Tyskland medverkade vi dessutom i en ungdomsfilm (“Das erste semester”), samt att ett av bandets låtspår finns med på amerikanska filmen “Hackers” soundtrack (för övrigt Angelina Jolie’s genomslagsfilm).

Sedan år 2000 ligger dock musikkarriären på hyllan jag beslöt mig för att stanna i Stockholm. Jag födde min son i april 2001, och kom av mig lite, vilket också var en anledning att återvända till skolbänken och utöka mina kunskaper med bland annat en kommunikations- och projektledarutbildning på Stockholms universitet (GI/IHR). Jag blev anställd till Hertz marknadsavdelning direkt efter utbildningen.

Jag har dock haft nytta av mina internationella erfarenheter senare, då jag har jobbat på internaionella företag som Hertz First Rent a Car och Norse Hotels Scandinavia. På Hertz hade jag en del samarbeten med mina marknadskollegor i Norden, samt även en del gemensamma kampanjer och projekt (speciellt hemsidan, som var global) med det europeiska huvudkontoret i Storbritannien och det internationella huvudkontoret i USA. På Norse Hotels Scandinavia samarbetade jag med eCommerce-teamet på huvudkontoret i Köln, Tyskland.

Här kommer några filmer från YouTube från min tidigare musikkarriär.


Från svenska TV2. Plastico uppträder med låten ”Educate the Fool”.

 


Film ihopklippt från uppträdanden och intervjuer från Plasticos Asien-turné.

Låten ”Communicate”, som fanns med i soundtracket till amerikanska kultfilmen ”Hackers”.

 

Dela vidare på:
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Följ mig på:
twitterpinterestlinkedinyoutubeinstagram