Anställningar

Pocket Shop, Stockholm
Webb/innehållsproducent, trycksaker, feb. 2020 – pågående

Jag skapar kampanjer och content till Pocket Shops olika mediekanaler (hemsida, sociala medier, nyhetsbrev, trycksaker osv). I mitt arbete ingår även att uppdatera hemsidan, Google My Business och Sociala medier, samt att skapa olika typer av Point Of Sales såsom affischer, hyll- och bordstalare med mera till Pocket Shops 14 bokshoppar i Sverige och Tyskland. Nyligen har jag även varit delaktig i att starta onlineförsäljning i en mindre skala via MyMall.

Ligula Hospitality Group, Stockholm
Ansvarig för webb och content, nov. 2015 – feb. 2020

Jag ansvarade för Ligula Hospitality Groups hemsidor, bl.a. Ligula.se med landningssidor för drygt 50 hotell och restauranger i Sverige, Danmark och Tyskland. Jag arbetade med WordPress, SEO, Goolge Business och Analytics, nyhetsbrev, annonsering (digital och print), Adobe Creative Suite m.m. Jag jobbar med flera varumärken, som ProfilHotels, Motel L, Good Morning Hotels. Bland annat har jag (i nära samarbete med webbyrå, SEO copy, översättare) arbetat med att ta fram en ny, gemensam webbplattform för alla varumärken på www.ligula.se.


Starlab, Stockholm
Digital kommunikation & film, mar. 2015 – nov. 2015

Jag hjälpte till med marknadsföring, artistpromotion på min mans företag Starlab (skivbolag och musikförlag), främst genom att göra artisterna mer synliga på webben men även en del print. Jag skapade hemsidor, kampanjsidor, nyhetsbrev och laddade upp info till olika musiktjänster. Tog kort, filmade och klippte ihop presentationsfilmer.


Norse Hotels Scandinavia, Stockholm
Marketing & E-commerce manager, sep. 2014 – feb. 2015

Norse Hotels driver 13 hotel i Sverige – tio ibis Styles Hotels och tre Mercure Hotels. Jag tar hand om hotellens 13 hemsidor, ser över sociala medier och jobbar på att bland annat öka trafiken till hemsidorna. Jag kommunicerar om erbjudanden, produkter och nya koncept, fotograferar och skriver copy, artiklar med mera. Jag arbetar med brand guidelines för två varumärken och producerar material för både print och webb.


Hertz First Rent a Car, Stockholm
Art Director & webbredaktör aug. 2006 – aug. 2014

Jag ansvarade för brand guidelines, de centrala kampanjerna, gjorde posters, broschyrer, annonser till tidningar och Internet, egna illustrationer och uppdaterade hemsidan. Producerade även rörligt material (animationer/film) till uthyrningskontorens digitala skyltar (LCD-skärmar), fotograferade m.m. Under mitt arbete för Hertz var jag bland annat varit delaktig i arbetet med att byta plattform för hertz.se – ett samarbete med Hertz Europe och Hertz USA – samt att jag tog fram mallar och struktur för våra digitala skyltar i Norden. Det ingick även mycket översättningsarbete från engelska/svenska och tvärsom.


PS Grafisk Design, egen firma
Creative Director, frilans aug. 1998 – dec. 2013

Jag har publicera diverse trycksaker (annonser, CD-kovolut, posters, releaseblad m.m), publicerat och uppdaterat hemsidor, skrivit säljande texter, editerat kortare presentationsfilmer med mera. Bland uppdragsgivarna finns företag som Ur & Penn, Hitworks, Starlab Publishing, MNW Records med flera.


MNW Records, Stockholm
I huvudsak artist, men även formgivare (vissa uppdrag), jan. 1995 – jan. 2000

Spelade in skivor och turnerade i Europa, Asien och USA med eget popband. Licenserades ut till skivbolag i bland annat Japan (Victor Records, JVC), USA (Epic, Sony Records), Tyskland (Edel Records). Gjorde en CD-rom presentation av vårt band som låg som extraspår på musik-cd, vilket bland annat hjälpte till att ge oss en deal med Sony i USA. Detta ledde till att jag även fick andra designuppdrag av MNW Records.


Pocket Shop, Stockholm
Extra anställd bokförsäljare, grafisk designer maj 1995 – mars 2001

Hoppade in extra som bokförsäljare i några av Pocket Shops butiker vid behov. Fick även ta över som tillfällig butikschef i Pocket Shop Gallerian under dåvarande butikschefs semester och längre sjukdomsfrånvaro. (Beställning, skyltning och försäljning av böcker, personal och kassaredovisning.) När mina kunskaper som grafisk designer upptäcktes fick jag även sådana uppdrag av Pocket Shop.


Åhléns CIty musikavdelning, Stockholm
Försäljare av musik och film sep. 1989 – maj 1995

Nyinflyttat till Stockholm (efter ett år i Kentucky, USA) fick jag jobb på Åhléns skivavdelning, som försäljare av musik och film.


OMV Plastics, Kentucky, USA
Allt i allo juni 1988 – juli 1989

Hjälpte min far i hans firma, bland annat med mässor och lite informationsmaterial.


Kulturhuset, Örebro
Allt i allo okt. 1987 – jan. 1988

Konsert- och caféverksamhet, kontorsarbete. Fick även min första filmkurs via Kulturhuset (planera, skriva manus, filma samt vhs-redigering) och gjorde informationsfilmer om verksamheten.


Lista över utbildningar >

ferrari_Hertz_Supercars

Dela vidare på:
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Följ mig på:
twitterpinterestlinkedinyoutubeinstagram